Almanya'dan ‘Şeriat polisi’ davasında 7 kişiye para cezası

Almanya'dan ‘Şeriat polisi’ davasında 7 kişiye para cezası

Almanya'da mahkeme, Wuppertal kentinde sırtlarında "Şeriat Polisi" yazan yeleklerle dolaşan grubun yedi üyesine para cezası verdi.

Almanya'da Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin Wuppertal kentindeki mahkeme, 27-37 yaşları arasındaki 7 erkeği üniforma giyme yasaklarını çiğnemekten suçlu bulup 300 ile 1800 euro arasında para cezasına çarptırdı.Yargıçlar söz konusu kişilerin davranışlarında aşırılık yanlısı ideolojiden ilham aldıklarını belirtti.

Eylül 2014’te 7 kişi, Almanya’nın batısındaki sanayi şehri Wuppertal’ın sokaklarında, üzerinde şeriat polisi yazan turuncu ceketler giyerek, Müslüman çoğunluğun bulunduğu bölgelerde devriye gezdiler. Bu devriyeler, genç Müslümanları durduruyor ve alkol içmemeleri, kafelere ve genelevlere gitmemeleri, bahis oynamamaları konusunda onlara nasihat veriyorlardı.

Söz konusu 7 kişiye açılan yeni dava, Almanya Federal Mahkemesi’nin 2018 yılının başlarında sanıkların beraatını iptal yönünde karar vermesinden sonra geldi.

Almanya'da üniforma giymeyi yasaklayan yasayla, özellikle Nazi partisi kıyafetlerinin giyilmesinin önlenmesi hedefleniyor.

Şeriat polisi kurdukları dönemde 7 kişiye akıl hocalığı yaptığı ileri sürülen vaiz Sven Lau 2017 yılında bir başka davada 5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. 38 yaşındaki ​Lau, terör örgütünü desteklemekten suçlu bulunmuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.