Alparslan Kuytul hakkında yeni iddianame: FETÖ'ye yardım ve PKK propagandası

Alparslan Kuytul hakkında yeni iddianame: FETÖ'ye yardım ve PKK propagandası

Alparslan Kuytul hakkında terör mahkemesine dahil edilen yeni iddianameyi, Kuytul'un avukatı Adem Tural Twitter'dan paylaştı

Alparslan Kuytul hakkında terör mahkemesine dahil edilen yeni iddianameyi, Kuytul'un avukatı Adem Tural Twitter'dan paylaştı.

Furkan Vakfı Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul hakkında 'FETÖ’ye yardım etmek ve PKK propagandası yapmak iddialarıyla yeni bir iddianame hazırlandı ve 11 ACM’de tutuksuz yargılandığı diğer dosya ile birleştirme kararı verildi.

Kuytul’un avukatı Adem Tural, Twitter’daki paylaşımlarında “Gülelim mi ağlayalım mı” yorumunda bulunarak şu ifadeleri kullandı:

"Yargıtay kararının yanlış olduğunu söylemek ve Bylock’un örgüt üyeliğinin kesin bir delili olamayacağını iddia ve telkin etmek” FETÖ’ye yardım etmek suçuna sebebiyet verirmiş. Savcının, Bylock ve Morbeyin konusundaki yorumlarını dikkatinize sunuyorum. En çok bu ikisine güldüm:) Alparslan Hoca,2017'de yaptığı bir konuşmasında doların 6 TL olacağını söylemişti.Bu tespitin telkin olduğunu iddia etmiş:) Burda tam olarak suç ne anlayamadım! Ekonomik krizi hocanın çıkardığını bunun da Gülencilere yaradığını mı anlatmak istemiş :)”

kuy1.jpg

kuy2.jpg

 Avukat Adem Tural paylaşımlarında şu ifadelere de yer verdi:

"Bunu yorumsuz paylaşıyorum: YAN DELİL! “bu örgütün sohbetlerine katılmak, okullarına veya dersanelerine gitmek, sendikasına üye olmak gibi terör örgütüne üye olma suçuna dair yan delil teşkil edebilecek bir kısım eylemleri münhasıran suç kabul ediliyormuş gibi lanse ettiği”

kuy3.jpg

kuy4.jpg

Alparslan Kuytul'un avukatı Adem Tural, paylaşımlarını şöyle sürdürdü:

"Mahkemelerin güvenilir ve adaletli olmadığı beyan etmekde Fetöye yardım suçunu oluşturuyormuş Ayrıca hocanın analizlerini şöyle değerlendrmiş"beslendiği şer odaklarından aldığını değerlendirdiğimz,sıradan bir insanın öngöremeyeceği istihbari bilgileri öngörü diye pazarlamasına... Bu bir iddianame mi yoksa bir televizyon programındaki tartışmanın yazıya dönüştürülmüş hali mi anlayamadım! Yazık,yargıyı ne hale getirdiler Ayrıca İddianamede İslami kesimi(tabi kaldıysa) ilgilendiren birçok sıkıntılı açıklama söz konusu, onları da fırsat bulunca paylaşacağım"

kuy5.jpg

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na yönelik soruşturma kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etme" ve "silahlı terör örgütünün propagandasını yapmak" suçlamasıyla hakkında dava açılan Alparslan Kuytul ise FETÖ/PDY ve PKK terör örgütü lehine hiçbir konuşma yapmadığını iddia etmişti.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.