Altılı Masa'da aday bilmecesi sürüyor

Altılı Masa'da aday bilmecesi sürüyor

Muhalif partilerin oluşturduğu Altılı Masa dün cumhurbaşkanı adayını belirlemek üzere toplandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi ev sahipliğinde düzenlenen altılı masa toplantısı sonrası partisinin kurmaylarını saat 22.30'da genel merkezde topladı. Akşener, iki gün boyunca kurmaylarıyla görüşecek.

Akşener, Saadet Partisinin ev sahipliğindeki altılı masanın ikinci turunun son toplantısıyla ilgili milletvekilleri, başkanlık divanı üyeleri ve başdanışmanlarını bilgilendirmek için partisinin ek binasında toplantı düzenledi.

Cumhurbaşkanı adayını belirlemek için bir araya gelen Millet İttifakı'nı oluşturan altı siyasi partinin toplantısında nihai uzlaşı sağlanamadı. Toplantı sonrası yapılan ortak açıklamada: "Cumhurbaşkanı adayımız konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Nihai açıklamayı 6 Mart Pazartesi kamuoyuyla paylaşacağız" denildi.

Toplantıya yakın kaynaklar, masada Akşener dışındaki liderlerin Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak baktıklarını belirttiklerini söylüyor. 

Gazeteci İsmail Saymaz'a göre Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, DEVA lideri Babacan, Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu ve Demokrat Parti lideri Uysal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını olumlu karşıladı. Akşener ise 'partiden yetki almadım' diyerek konuyu parti yetkilileriyle görüşmek istediğini söyledi.

İYİ Partililerden itirazlar

Öte yandan, İYİ Parti kurmaylarından bir kısmı dünkü toplantı sonrasında dikkat çekici açıklamalar yaptı.

Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır Twitter'da “Millet 5’ten büyüktür” şeklinde bir paylaşım yaptı ancak kısa bir süre sonra paylaşımını sildi.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Erhan Usta da mutabakat sağlanmadığını söyledi.

Altılı Masa'daki aday bilmecesinin nasıl sonuçlanacağı ise belirsizliğini koruyor.

Kaynak: Euronews, Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.