Amerikalı seçmene göre Trump Yahudiler için bir tehdit

Amerikalı seçmene göre Trump Yahudiler için bir tehdit

Amerikalı Yahudiler, Donald Trump ve taraftarlarının Yahudilere bir tehdit olduğunu düşünüyor.

İsrail yanlısı J Street Savunma Grubu'nun, ABD'deki Yahudiler arasında son seçim döneminde yaptığı bir ankete göre Amerikalı Yahudi seçmen, Trump ve destekçilerini kendi varlıklarına bir tehdit olarak tanımlıyor.

Middle East Eye'ın haberine göre, grubun seçim günü de olmak üzere 1-8 Kasım tarihleri arasında 800 Yahudi ile yaptığı ankete göre, yüzde 76 oranıyla büyük çoğunluk, Trump ve Cumhuriyetçi Parti müttefiklerinin ABD'deki antisemitzm karşıtlığının yükselmesinde pay sahibi olduğuna inanıyor.

Öte yandan ankete katılanların büyük bir bölümü, Trump ve "Make America Great Again" hareketinin ABD'deki Yahudilere bir tehdit olduğunu savunuyor.

J Street anketinde ayrıca ABD'nin İsrail'e yıllık 3.8 milyar dolar askeri yardımına yönelik karşıtlığın yüzde 68'lik büyük bir oran yakalandığı aktarılıyor.

Trump ABD Başkanı olduğu dönemde, İsrail'in Arap ülkeleriyle İbrahim Anlaşmaları imzalamasında büyük rol oynamıştı.

Donald Trump ayrıca 2018 yılında ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımış ve bu bölgeyi İsrail'in başkenti olarak tanımıştı.

J Street anketine göre Amerikalı Yahudilerin yüzde 74'ü oylarını Demokratlara verdi, yüzde 25'i ise Cumhuriyetçilere oy attı.

Fox News'in seçim günü yaptığı ankette ise Amerikalı Yahudilerin yüzde 33'ünün Cumhuriyetçileri tercih ettiği öğrenilmişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.