Eski ABD Başkanı Trump Batı Şeria'yı Ürdün'e vermek istiyordu

Eski ABD Başkanı Trump Batı Şeria'yı Ürdün'e vermek istiyordu

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın geçmiş yıllarda Batı Şeria'nın Ürdün'e devredilmesi yönünde bir teklif yaptığı bilgisi ortaya çıktı.

Trump'ın Ürdün Kralı 2. Abdullah'a Batı Şeria'nın kontrolünü verme teklifi hakkındaki bilgi, önümüzdeki dönemde yayımlanacak olan “The Divider: Trump in the White House 2017-2021” kitabında yer alıyor.

Washington Post'un kitaptan aktardığı bilgilere göre Trump, 2018 yılında 2. Abdullah ile yaptığı görüşmede ona Batı Şeria'nın da devrinin yer aldığı 'büyük bir anlaşma' teklifinde bulundu.

Ürdün Kralı ise Trump'ın teklifini şaşkınlıkla karşıladı.

2. Abdullah'ın Amerikan bir dostuna anlatmasıyla gün yüzüne çıkan olayda Ürdün Kralının Trump ile görüşmesinde yapılan teklifin hemen sonrasında şoka uğradığını ve o an kalp krizi geçireceğini sandığını söyledi.

Teklifin yapıldığı anı tarif eden 2. Abdullah "Nefes alamıyordum, elim ayağıma dolaştı." diye konuştu.

Trump'ın söz konusu teklifle bir 'iyilik yaptığını sandığı' ifade edilirken herhangi bir kontrolünün bulunmadığı toprak parçasını üçüncü bir ülkeye verme düşüncesi dikkati çekti.

Ürdün'ün Batı Şeria'da kontrolü sağlayamayacağı ve kendi ülkesi içerisinde de birtakım problemlerle karşı karşıya kalacağı gerekçesiyle söz konusu teklife çok sıcak yaklaşmadığı belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.