Ürdün Kralı Abdullah ile İsrail Başbakanı Lapid arasında sürpriz görüşme

Ürdün Kralı Abdullah ile İsrail Başbakanı Lapid arasında sürpriz görüşme

Ürdün Kralı II. Abdullah İsrail Başbakanı Yair Lapid'i Amman'da ağırladı.

Ürdün Kralı II. Abdullah dün Ürdün'ün başkenti Amman'da El-Huseyniyye Sarayı'nda İsrail başbakanı Yair Lapid'le sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi.

Ürdün medyasının gelişmeyle ilgili haberlerinde, Ürdün Kralı'nın görüşmede, iki devletli çözüm prensibi üzere kalıcı, kapsamlı ve adaletli bir çözüm gerçekleştirilebilmesi için siyasi ufkun oluşturulmasının zorunlu olduğunu, güvenlik ve istikrarın güçlendirilmesi, bölgesel gelişimin sağlanması için Filistinlilerin buranın bir parçası olması gerektiğini vurguladığı belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığı habere göre, Ürdün Kralı'nın gelecek dönemde geniş, kapsamlı bir yumuşamanın korunabilmesi, Kudüs'te ve burada Müslümanlara ve Hristiyanlara ait kutsal mekanlarda tarihi ve yasal duruma saygı duyulması gerektiği hatırlatmasında bulunduğu belirtildi. 

Diğer yandan Lapid'in ofisinden yapılan açıklamada İsrail başbakanının Amman'a Ürdün Kralı'nın davetiyle ziyarette bulunduğu, ikili görüşmenin sıcak geçtiği ve uzun süreli olduğu ifade edildi. 

Lapid'in ofisinden yapılan açıklamada ikili görüşmede Ürdün ile İsrail işbirliğiyle hayata geçirilecek birtakım projeler üzerinde de durulduğu, bunların içinde güneş enerjisi tesislerinden, su arıtma tesislerine, Eylat Körfezi'yle ilgili turistik tesislerden gıda, tarım ve ulaşım ile ilgili projelere kadar çok farklı alanlara yönelik ortak projelerin yer aldığı belirtildi. 

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.