Amerikan istihbaratı: Hamas mensuplarının yüzde 70'i hayatta ve savaşa devam ediyor

Amerikan istihbaratı: Hamas mensuplarının yüzde 70'i hayatta ve savaşa devam ediyor

Amerikan istihbaratına dayandırılan raporlara göre İsrail 7 Ekim'den bu yana sürdürdüğü savaşta Hamas'ın insan kaynağını yok etmeye yönelik amacına ulaşabilmiş değil.

Amerikan istihbarat kaynaklarına göre İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de sürdürdüğü saldırılara rağmen Hamas mensuplarının yaklaşık yüzde 70'i halen sağ ve savaşa devam ediyor.

Wall Street Journal'in ABD istihbarat birimlerinin tahminlerine dayandırdığı habere göre "İsrail Gazze'deki Hamas savaşçılarının yaklaşık yüzde 20 ila yüzde 30'unu öldürebildi." Habere göre bu rakam İsrail'in hedefinden oldukça düşük.

WSJ'nin haberine göre Amerikan istihbaratı, İsrail saldırılarında 10 bin 500 ila 11 bin 700 arasında Hamas üyesinin yaralandığını, bunların yakın zamanda tedavi edilerek savaşa geri dönebileceğini ifade etti.

İsrail, "Hamas'ın yaklaşık 30 bin savaşçısının olduğunu ve bunlardan 9 bininin öldürüldüğünü" iddia ediyordu. İsrail'in "Hamas üyesi" olarak niteledi ve saldırı düzenlediği kişilerin büyük bir kısmının siviller olduğu biliniyor.

Öte yandan ABD'nin tahminlerine göre Hamas'ın elinde Gazze'de savaşı aylar boyunca sürdürmeye yetecek düzeyde mühimmat ve silah da bulunuyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.