Amerikan ordusu askerlere testosteron testi yapacak

Amerikan ordusu askerlere testosteron testi yapacak

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, ordudaki askerlere testosteron seviyesi testi yapılması kararını onayladı.

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, 30 yaş ve üzerindeki askeri personelin yıllık sağlık taramaları kapsamında testosteron eksikliği testinden geçirileceğini duyurdu.

X'te yayımlanan ve "High-T Department" notuyla paylaşılan bir videoda Hegseth, askerlerin "mutlak en iyi performansla görev yapmaları için doğru testosteron seviyelerine sahip olmasını sağlamak amacıyla tarama programına izin verdiğini" söyledi.

Testosteron seviyesi düşük çıkan askerlere gönüllü hormon replasman tedavisi önerilecek.

Pentagon Sözcüsü Sean Parnell, "30 yaş ve üzerindeki tüm aktif görev ve yedek unsur personeli, Periyodik Sağlık Değerlendirmesi sırasında testosteron eksikliği için zorunlu taramadan geçirilecek" dedi.

Parnell, 30 yaşın altındaki personelin de taramayı gönüllü olarak talep edebileceğini ekledi.

Hegseth çarşamba günkü videoda, "Savaşçılarımıza dünyadaki en iyi tıbbi bakımı borçluyuz ve bu program bu yükümlülüğü yerine getiriyor." dedi.

Hegseth videoda yeni programın "yapay güçlendirme ile ilgili olmadığını" savundu.

Hegseth'in duyurusu, ABD Sağlık Bakanı Robert F. Kennedy Jr. ve diğer yönetim yetkililerinin, tıp uzmanlarının erkeklere testosteron reçete etmesinin önündeki engelleri kaldırmaya çalışmasının ardından geldi.

FDA geçen ay testosteron replasman tedavisi ürün etiketlerindeki güvenlik ve etkinlik ifadelerinin kaldırılmasını talep etti ve testosteron ürünleri için reçeteleme sınırlamalarının gevşetilmesini önerdi.

Kaynak: Mepa News

facebook.png

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.