Amerika'nın kadın özgürlüğü: Cinsel ilişkiye zorlanıyorlar, intiharı düşünüyorlar

Amerika'nın kadın özgürlüğü: Cinsel ilişkiye zorlanıyorlar, intiharı düşünüyorlar

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre, lise çağındaki kızların üçte birinin karşılaştıkları problemler sebebiyle intihar etmeyi düşündüğü bildirildi.

Washington'daki bir lisede öğrenim görmüş olan 18 yaşındaki Montanna Norman, bazı arkadaşlarının intihar etmek üzerine ciddi şekilde düşündüğünü, bazılarının ise intihar girişiminde bulunduğunu söylüyor.

Brookline kentinin Massachusetts bölgesinde yaşayan ve ismini vermek istemeyen 16 yaşındaki bir kız çocuğu ise uyuşturucu kullanımı ve intihar hakkında mesajlar aldığını, ancak bu mesajların büyük bölümünün cinsel şiddet hakkında olduğunu ifade ediyor.

Washington Post'un haberine göre, söz konusu şikayetler ABD'deki kızların gençlik dönemlerinde karşılaştığı psikolojik sorunlardan sadece birkaçı.

"Cinsel ilişkiye zorlanıyorlar, intiharı düşünüyorlar"

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) tarafından devlet ve özel eğitim kurumlarında öğrenim gören kız öğrencilerin gençlik çağlarında yaşadıkları psikolojik sorunlara ve bunların yansımalarına ilişkin bir araştırma yürütüldü.

CDC tarafından yürütülen araştırmada "Amerikan ergen/genç kızların artan üzüntü, şiddet ve travma dalgasıyla kuşatıldığı" sonucuna varıldı.

Söz konusu araştırmaya göre, lisede okuyan Amerikan kız öğrencilerin yaklaşık olarak üçte biri intihar etmeyi düşündü. Genç kızların intihar düşüncesine dair oranların son on yılda yüzde 60 arttığı bildirildi.

Lisede eğitim gören kız öğrencilerin yaklaşık olarak yüzde 15'i ise cinsel ilişkiye zorlandı. 10 kızdan 6'sı sürekli o denli üzgün ve hayattan umutsuzdu ki, gündelik faaliyetlerin birçoğunu yapamaz oldu.

ABD Eğitim Bakanı Miguel Cardona söz konusu rapor hakkında yaptığı açıklamada, "Durum endişe verici. 16 yaşında ve 19 yaşındaki iki çocuk babası olarak, bu konudan haberdarım. Gerçek bu. Bence öğrenciler neler olduğundan haberdar. Bazen büyüklerin bu konunun ne kadar ciddi olduğunu henüz yeni fark ettiğini düşünüyorum." dedi.

Liseli kız öğrenciler, pandemiden önce başlayan ve strese yol açan sorunlar hakkında oldukça şikayetçiler. Sosyal medya kültüründe büyüyen genç kızlar, olağandışı güzellik standartları, internet üzerinden nefrete maruz kalma, okul baskısı, ekonomik zorluklar, kendine güvenmeme ve cinsel şiddet gibi problemlerle karşılaşıyor.

San Diego Devlet Üniversitesi'nde Psikoloji bölümünde profesör doktor olan Jean Twenge, dijital medyanın gençlerin arkadaşlarıyla yüz yüze görüşerek sosyalleşmelerinin yerini aldığını ve gençlerin genel olarak yeterli düzeyde uyumadığını vurguladı. Gençlerin sosyal medya üzerinde saatlerce vakit harcadığına dikkati çeken Twenge bunun özellikle kızların vücutlarını ve hayatlarını başkalarıyla kıyaslamasıyla ve hayatlarında mevcut olmayan şeyleri elde etmek istemeleriyle sonuçlandığını ifade etti.

Güney Salem Lisesi'nde rehber öğretmeni olan Ben Handrich, kızların genel olarak başkaları tarafından izleniyormuş hissine kapıldıklarını belirtti. Bu duruma daha da açıklık getiren Handrich, genç kızların ne yaptıklarının önemi olmadan onların hareketleri, eylemleri, gülümseme ve yemek yeme şekilleri üzerinde yargıya varan gözle görünmeyen bir izleyici kitlesiyle karşı karşıyaymış gibi hissettiklerini dile getirdi.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.