Ankara'da 5 Afganı öldüren kişi Afganistan'da yakalandı

Ankara'da 5 Afganı öldüren kişi Afganistan'da yakalandı

Ankara'da 5 Afgan uyruklu sığınmacıyı öldürdüğü belirlenen Muhammed Omar Yusufi'nin Afganistan'da yakalandığı bildirildi.

Geçtiğimiz yıl kasım ayında Ankara'nın Altındağ ilçesinde Afganistan uyruklu 5 kişi bir evde öldürülmüş halde bulunmuştu.

Olayın faili olduğu ifade edilen ve sonrasında Afganistan'a kaçtığı anlaşılan Afgan zanlıyı arama çalışmaları sürüyordu.

Edinilen bilgiye göre, 10 Kasım 2022'de Altındağ Örnek Mahallesi'ndeki bir evde Afganistan uyruklu 5 kişiyi öldüren zanlının İran üzerinden Afganistan'a geçtiği belirlendi.

Cinayetin işlendiği bölgedeki HTS ve güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen Ankara polisi zanlının 23 yaşındaki Muhammed Ömer Yusuf olduğunu tespit ett.

Afganistan yönetimiyle temasa geçen Türk polisi, zanlının gidebileceği ve görüşebileceği kişileri bu ülkenin emniyet güçleriyle paylaştı.

Afganistan'da istihbarat ve güvenlik güçlerince gözaltına alınan zanlı Herat şehrinde gözaltına alındı. Zanlı çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Cinayete para transferleriyle ilgili bir olayın neden olduğu ifade ediliyor.

Ne olmuştu?

10 Kasım 2022'de Ankara’nın Altındağ ilçesindeki bir evde Afganistan uyruklu 5 şahsın cansız bedeni bulunmuştu.

Polis ekiplerinin ilk incelemelerine göre Afgan sığınmacıların yaklaşık bir hafta önce öldürüldükleri açıklanmıştı.

Sığınmacıların ölüm nedeni ise bıçaklı saldırı olarak kayıtlara geçmişti.

katki.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.