Ankara'dan Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'i hedef alan saldırıya kınama

Ankara'dan Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'i hedef alan saldırıya kınama

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada PEGIDA lideri Wagensveld Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırısının "en güçlü şekilde lanetlendiği" belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı, Hollanda'da İslam karşıtı Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) hareketi lideri Edwin Wagensveld'in Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırısıyla ilgili bir açıklama yayımladı.

Bakanlıktan bugün yayımlanan açıklamada "Hollanda’nın Lahey kentinde İslam düşmanı bir şahsın 22 Ocak’ta kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i hedef alan aşağılık saldırısını en güçlü şekilde lanetliyoruz." ifadesi yer aldı.

Olayın ardından Hollanda’nın Ankara Büyükelçisinin Bakanlığa çağrılarak "bu iğrenç aşağılık eylemin kınandığı ve protesto edildiği güçlü ifadelerle" bildirilirken Hollanda’nın bu tür provokatif eylemlere müsaade etmemesinin talep edildiği belirtildi.

PEGIDA lideri Wagensveld dün Kur'an-ı Kerim'i yırtmış ve daha sonra yakmıştı.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.