Ankara'dan James Jeffrey'e 'Münbiç' mesajı

Ankara'dan James Jeffrey'e 'Münbiç' mesajı

ABD'nin Suriye'deki askerlerini çekeceğini duyurması sonrası Ankara ve Washington arasında diplomasi trafiği hız kazandı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Ankara’da Cuma günü Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’la bir araya geldi. Savunma Bakanlığı’nın görüşmeye ilişkin yazılı olarak yaptığı bilgilendirmede, ikilinin Münbiç ve Fırat'ın doğusuna ilişkin görüştükleri belirtildi.

Görüşmeye Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler'in de katıldığı bilgisi verildi. Savunma Bakanlığı’nda yapılan görüşmede Hulusi Akar, Ankara'nın Washington'a, YPG ile ilişkisini sonlandırması yolundaki çağrısını ve Münbiç Yol Haritası’nın en kısa sürede tamamlanması yönündeki beklentisini dile getirdi.

Bakan Akar görüşmede ayrıca, Türkiye’nin Suriye’nin toprak bütünlüğüne duyarlı olduğunu ve Türkiye ile ABD arasındaki sorunların birlikte çalışarak çözülebileceğini ifade etti. Jeffrey'nin ziyareti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 23 Ocak’taki Moskova'da Rusya lideri Vladimir Putin ile görüşmesinin ardından gerçekleşti.

Erdoğan'dan güvenli bölge açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma günü yaptığı bir konuşmada, Suriye'de oluşturulması planlanan güvenli bölgeye ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan, ABD'nin söz verdiği gibi bir güvenli bölge oluşturmaması durumunda, bunu Türkiye'nin yapacağını ifade etti.

ABD’nin askerlerini Suriye’den çekeceğini açıklamasının ardından, Donald Trump’ın Türkiye'yi "Suriye’nin kuzeyindeki Kürtlere saldırılmaması" konusunda uyarması üzerine Washington ile Ankara arasında gerilim baş göstermişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.