Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın Bolton ile görüştü

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın Bolton ile görüştü

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton ve heyetiyle görüşme gerçekleştirdi.

Ankara'yı ziyaret eden Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton önderliğindeki ABD'li heyetin Türk yetkililerle görüşme trafiği başladı. Bolton ve ona eşlik eden ABD Genelkurmay Başkanı Josep Dunford ve ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'la bir araya geldi.

İki saat süren görüşmenin ardından bir açıklama yapılmadı. Ancak görüşmenin ana gündem maddesinin, ABD'nin Suriye'den çekilmesi ve bu çekilmeyle birlikte Washinton'ın Ankara'yla Suriyeli Kürtleri güvence altına alacak bir anlaşma yapma planının olduğu  tahmin ediliyor.

Görüşmeye Türkiye tarafından Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu, MİT Başkan Yardımcısı Cemalettin Çelik de katıldı. Bolton ve beraberindekilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşüp görüşmeyeceği henüz kesinleşmedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.