Erdoğan: Türkiye'nin Suriye'de barışın yeniden tesisi için bir planı var

Erdoğan: Türkiye'nin Suriye'de barışın yeniden tesisi için bir planı var

Erdoğan, ABD merkezli New York Times gazetesi için "Türkiye'nin Suriye'de barışın yeniden tesisi için bir planı var" başlıklı bir makale kaleme aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerikan New York Times gazetesi için kaleme aldığı makalede, IŞİD'in Suriye'de askeri olarak yenilgiye uğratıldığını ancak bundan sonra ülkede istikrarı sağlamak için bir plana ihtiyaç duyulduğunu yazdı. Erdoğan, Türkiye'nin bu sorumluluğu, uluslararası toplumun da desteğiyle sırtlanmaya hazır olduğunu vurguladı.

Erdoğan, "Türkiye'nin Suriye'de barışın yeniden tesisi için bir planı var" başlıklı makalede, Suriye'de kapsamlı bir stratejiyle kalıcı barışın ve istikrarın Türkiye'nin liderliğiyle sağlanabileceğini ifade etti:

"Başkan Trump, Suriye'den çekilmekle doğru kararı verdi. Ancak çekilme dikkatli planlanmalı ve ABD'nin, uluslararası toplumun ve Suriye halkının çıkarlarını korumak adına doğru ortaklarla işbirliğine gidilmeli. NATO'nun ikinci büyük ordusuna sahip Türkiye, bu görevi yerine getirecek güce ve kararlılığa sahip tek ülke.

Türkiye 2016 yılında Suriye'deki sözde İslam Devleti [IŞİD] ile mücadele için askerlerini sahaya gönderen ilk ülke oldu. Askeri harekatımız örgütün NATO sınırlarına erişimini kesti ve Türkiye ile Avrupa'da terör saldırıları düzenlemelerini engelledi.

Rakka ve Musul'daki hava harekatlarının aksine, bizim hareketımızda çok az sivil kaybı yaşandı ya da hiç yaşanmadı. Türk ordusu ve Özgür Suriye Ordusu savaşçıları IŞİD'in eski kalelerinden El Bab'da kapı kapı dolaşarak isyancıları aradılar."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.