Anlaşma sağlandı: İran Irak'a elektrik satacak

Anlaşma sağlandı: İran Irak'a elektrik satacak

İran yönetimi, Irak ile elektrik satışı anlaşması imzaladı.

İran, komşu ülke Irak ile elektrik satışı anlaşması imzaladı. İran Enerji Bakanı Reza Ardakanyan, anlaşmanın 2 yıl süreyle geçerli olduğunu açıkladı.

Anlaşma için Irak’a giden İran Enerji Bakanı, "Irak’a 2020 ve 2021 yıllarında elektrik satmak üzere bir anlaşma imzaladık. Irak’taki İran Büyükelçiliği’nin eşgüdümlü çabalarıyla bu seyahatimizde 400 milyon dolarlık anlaşma tutarının yarısını teslim aldık” dedi.

İran Enerji Bakanı Ardakanyan ayrıca Tahran ve Bağdat hükümetlerinin Irak’ın elektrik altyapısını İranlı özel şirketlerin yenilemesi adına bir değerlendirme de yaptıklarını söyledi.

Ardakanyan, “İranlı teknik uzmanlardan oluşan bir heyet, önümüzdeki hafta Irak’ı ziyaret edecek ve elektrik kesintilerini azaltmak ve ekipmanların tamiratlarını yapmak amacıyla iki ayrı önemli anlaşma imzalayacaklar” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Mayıs ayında yaptığı açıklamada, yeni Bağdat hükümetine destek olmak amacıyla ABD'nin, Bağdat hükümetinin İran’dan elektrik satın alması için 120 günlük izin süresi sağlayacaklarını söylemişti.

Trump yönetimi, Bağdat hükümetinin İran’dan enerji almasını önleyen yaptırım kararlarının süresini düzenli olarak uzatıyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.