Apple'dan akıllı telefonlar için üretim artırma ve azaltma kararı

Apple'dan akıllı telefonlar için üretim artırma ve azaltma kararı

Pazar araştırma firması TrendForce, Amerikalı teknoloji devi Apple'ın orta sınıf akıllı telefonu iPhone 14 Plus üretimini düşük talep nedeniyle azaltıp iPhone 14 Pro'nunkini ise artırdığını açıkladı.

Firmanın son raporunda, daha pahalı olan iPhone 14 Pro serisinin toplam üretimdeki payının başlangıçta planlanan yüzde 50'den ilk etapta yüzde 60'a yükseldiği ve gelecekte yüzde 65'e çıkabileceği belirtildi.

Apple, Reuters'ın konu hakkındaki sorularını cevaplandırmadı.

Çip krizinde premium cihazlara yönelim

Uzmanlar, Apple'ın üst düzey modellere odaklanmasının akıllı telefon satışlarındaki düşük talebe karşı direnmesini sağlayabileceği görüşünde. Çip krizinin en yoğun olduğu dönemde, Apple'ın premium cihazları Pro ve Pro Max, şirketin marjlarını yükseltmesine yardımcı oldu.

TrendForce raporunda, ABD'de yükselen faiz oranlarının tüketici harcamalarını azaltarak 2023'ün ilk çeyreğinde iPhone'lara olan talebi zayıflatabileceği belirtildi. Bu da üretimin yıllık bazda yüzde 14 düşerek 52 milyon adede gerilemesine yol açabilir.

Öte yandan araştırma firması Canalys'e göre Apple, üçüncü çeyrekte sevkiyatlarda büyüme kaydeden ilk beşteki tek satıcı oldu ve küresel akıllı telefon pazarındaki payını bir yıl önceki yüzde 15 seviyesinden 18'e yükseltti. Canalys, paydaki artışta akıllı telefon pazarının yüzde 9 küçülmesinin rol oynadığını vurguluyor.

Geçtiğimiz ay, teknoloji devi, Washington ve Pekin arasında artan gerilimden kaynaklanan risklerden korunmak için üretiminin bir kısmını Çin'den uzaklaştırmış ve iPhone 14'ü Hindistan'da üreteceğini açıklamıştı.

TrendForce, Apple'ın Hindistan'daki üretim payının 2023'te yüzde 5'i aşacağını ve yıllar içinde artacağını tahmin ediyor.

Kaynak: Euronews

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.