iPhone 14 satışlarında umduğunu bulamayan Apple üretimi artırmaktan vazgeçti

iPhone 14 satışlarında umduğunu bulamayan Apple üretimi artırmaktan vazgeçti

Teknoloji devi Apple'ın yeni iPhone üretimini artırma planlarından vazgeçtiği bildirildi.

Bloomberg'in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, yılın ikinci yarısında iPhone 14 üretim kapasitesini 6 milyon adet artırmayı hedefleyen şirket, beklenen talebin gerçekleşmemesi nedeniyle tedarikçilerine bu artıştan vazgeçtiklerini duyurdu.

Hedeflerini güncelleyen Apple, bu dönem için geçen yılki seviyeye paralel olan 90 milyon adet üretim planlıyor.

Öte yandan daha yüksekli fiyatlı iPhone 14 Pro'lara olan talebin baz modellerine göre daha yüksek olması nedeniyle tedarikçileren en az birinin üretimini baz modellerden Pro'ya kaydırdığı belirtildi.

Haberin yayılmasının ardından Apple ile beraber tedarikçi şirketlerin hisseleri de geriledi.

Dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı olan Çin'de yaşanan ekonomik sıkıntılardan yerel markalarla birlikte iPhone satışları da olumsuz etkilendi. 

Yatrım bankası Jefferies'in bilgilendirme notuna göre Piyasaya sunulduğu ilk üç günde iPhone 14 serisinin satışları bir önceki modelin ilk 3 gün satışlarının yüzde 11 gerisinde kaldı.

Dünyanın geri kalanında da yükselen enflasyon, durgunluk endişeleri ve Ukrayna'daki savaşın olumsuz etkileri nedeniyle kişisel elektronik ürünlere olan talep azaldı. 

Pazar araştırma şirketi IDC'ye göre küresel akıllı telefon pazarının bu yıl yüzde 6,5'luk daralmayla 1,27 milyar adete gerilemesi bekleniyor.

Kaynak: Euronews

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.