Dünyada en pahalı iPhone Türkiye'de satılıyor

Dünyada en pahalı iPhone Türkiye'de satılıyor

Derinleşen ekonomik kriz Türkiye'nin dünyada en pahalı iPhone'u satmasına neden oldu.

Dünyanın en büyük teknoloji firmalarının başında gelen Apple, yeni amiral gemisi iPhone 14 ailesini resmen tanıttı. iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro ve 14 Pro Max’ten oluşan Apple’ın yeni amiral gemisi serisinin fiyatları Türkiye’de 31 bin TL’den başlıyor.

Apple’ın yeni amiral gemisi iPhone 14 serisini tanıtmasının ardından ürünün dünyadaki fiyatları da listelenmeye başladı. Apple’ın resmi sitesinden alınan fiyatlara bakıldığında dünyada en pahalı iPhone 14’ün satıldığı ülke Türkiye oldu.

Apple’ın resmi sitesinde iPhone 14 128 GB kapasiteli telefonu baz alındığında en pahalı ülke Türkiye oldu. Türkiye’de resmi satış fiyatı 30 bin 999 TL olan iPhone 14’ün euro cinsinden fiyatı ise güncel kur baz alındığında bin 698 euro oldu. Türkiye bu alanda dünyada açık ara zirvede yer alıyor.

Yeni iPhone serisinin en düşük modelinin dünyada en pahalı olduğu ikinci ülke ise Brezilya oldu. Ekonomik krizlerle boğuşan Brezilya’da iPhone 14’ün fiyatı bin 447 euro oldu.

Kaynak: Kronos, Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum