Zelenskiy'den Haluk Bayraktar'a Devlet Nişanı

Zelenskiy'den Haluk Bayraktar'a Devlet Nişanı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, Haluk Bayraktar'ı 1. Derece Devlet Liyakat Nişanı ile ödüllendirdi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy bugün Türk savunma şirketi Baykar’ın genel müdürü Haluk Bayraktar ile bir araya geldi.

Zelenskiy, Baykar’ın insansız hava araçları üretmek için Ukrayna’da bir fabrika kuracağını açıkladı.

Baykar'ın Bayraktar TB2 türü silahlı insansız hava aracı, Ukrayna güçleri tarafından savaşta birçok Rus topçu sisteminin ve zırhlı aracının imha edilmesine yardımcı olduğu için popülerlik kazandı.

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ile Kiev'de görüştükten sonra yaptığı açıklamada Zelenskiy, "Ukrayna'daki Baykar fabrikasının inşaatının ve Ukrayna parçalarını kullanarak yeni malların üretiminin ayrıntılarını görüştük" dedi.

Ayrıca Haluk Bayraktar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Zelenskiy’nin kendisine 1. Derece Devlet Liyakat Nişanı ile ödüllendirdiğini duyurdu.

Bayraktar paylaşımında, “Bu kıymetli takdire layık gören Sayın Cumhurbaşkanına teşekkür ederim. Barış ve adaletin hakim olduğu bir dünya için çaba göstermeyi sürdüreceğim” ifadelerini kullandı.

Bayraktar da Zelenskiy’e üzerinde üzerinde drone işlemesi olan geleneksel bir Ukrayna gömleği hediye etti.

Rusya, Türkiye’nin Ukrayna'ya insansız hava aracı satmasından rahatsızlık duyduğunu açıklamıştı.

Türk savunma şirketi Baykar, Ruslar’ın itirazına rağmen Ukrayna’ya silahlı insansız hava araçları satmış ve işgalden önce de ortak silahlı insansız hava aracı üretmek üzere anlaşma imzalamıştı. Bu da Moskova’nın tepkisine yol açmıştı.

NATO üyesi Türkiye, Ukrayna ve Rusya ile Karadeniz’de deniz sınırını paylaşıyor ve her iki ülkeyle iyi ilişkilere sahip. Çatışmada arabulucu rolü üstlenen Türkiye, iki ülkenin liderlerini bir araya getirmeye çalışıyor.

Kaynak: Amerika'nın Sesi, Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum