Baykar'ın Ukrayna'daki fabrikası 2 yıl içinde tamamlanacak

Baykar'ın Ukrayna'daki fabrikası 2 yıl içinde tamamlanacak

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Ukrayna'daki fabrikanın inşasının iki yıl içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Türk savunma şirketi Baykar'ın Ukrayna'daki fabrikanın inşasının iki yıl içerisinde tamamlanacağını açıkladı.

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar perşembe günü Reuters'a yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna işgali sebebiyle karşı karşıya kaldıkları bazı zorluklara rağmen söz konusu planda ilerleme katettiklerini söyledi.

İstanbul'da düzenlenen Saha Expo Savunma ve Havacılık fuarında açıklamalarda bulunan Haluk Bayraktar, "Şu anda elde mimari tasarım var. Tasarımın detaylı evresi sonlandı. Önümüzde esasen inşaat işlemleri kaldı. İki yıl içerisinde tamamlamak istiyoruz." diye konuştu.

Baykar'ın tedarik zincirinde Ukrayna, şu anda geliştirilme aşamasında olan silahlı insansız hava aracı Akıncı ve insansız savaş uçağı Kızılelma ile öne çıkıyor.  Her iki insansız hava aracında da Ukrayna yapımı motorlar kullanılıyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, daha önce Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ile yaptığı görüşmenin ardından şirketin Ukrayna'da insansız hava araçları üretmek için bir fabrika kuracağını açıklamıştı.

Baykar ile Ukrayna arasındaki anlaşma Rusya'nın işgal girişimleri öncesinde gerçekleşmişti.

Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisi Vasiliy Bodnar, bu kapsamda Baykar'ın Ukrayna'da arsa satın aldığını ifade etmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temmuz ayında İran'da katıldığı üçlü bir zirvede, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmelerde Baykar Teknoloji'nin masaya yatırıldığını bildirmişti.

Bunun üzerine Baykar CEO'su Haluk Bayraktar, Ukrayna'ya savaş açan Rusya'ya asla SİHA satmadıklarını ve satmayacaklarını ilan etmişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum