Arakanlı Müslümanlardan yardım çağrısı: 5 mülteci çocuk hayatını kaybetti

Arakanlı Müslümanlardan yardım çağrısı: 5 mülteci çocuk hayatını kaybetti

Bangladeş'teki mülteci kamplarında Muson yağmurlarının sebep olduğu toprak kayması can aldı.

Muson yağmurlarının etkisi altına giren Arakan mülteci kamplarında toprak kayması nedeniyle en az 5 çocuk yaşamını yitirdi. Bölgeden gelen felaket haberleri üzerine Türkiye’deki yardım kuruluşları harekete geçti.

Myanmar’daki şiddet nedeniyle ülkelerini terk ederek Bangladeş’e sığınan Arakanlı mültecilerin, kamplarda da yaşam mücadelesi devam ediyor. Muson yağmurlarının başlaması ile birlikte sel baskınları ve toprak kaymaları yaşanan kamplarda çok sayıda Arakanlı hayatını kaybetti.

Perşembe günü Bangladeş’in güneyindeki Kutupalong kampında yaşanan toprak kayması sonucu aynı aileden 4 çocuk toprak altında kalarak yaşamını yitirdi. Aynı bölgede bulunan Ramu kasabasında ise 6 yaşındaki bir çocuk sel nedeniyle hayatını kaybetti.

Yardım kuruluşları harekete geçti

Bölgeden gelen felaket haberleri üzerine Türkiye’deki yardım kuruluşları da harekete geçti. Muson yağmurları nedeniyle zor günler geçiren Rohingya halkına yardımlarını ulaştırmak için harekete geçen kuruluşlardan biri olan İyilikte Yarışanlar Derneği hayırseverlere destek çağrısında bulundu.

Mülteci kamplarındaki son durum hakkında bilgi veren İyilikte Yarışanlar Derneği Arakan saha sorumlusu Musab Dönertaş bölgeye acilen yardımların ulaştırılmaması durumunda daha büyük trajediler yaşanabileceği konusunda uyardı.

Dernek yetkilisi, “Oldukça zor şartlar altında yaşamaya çalışan Arakanlı kardeşlerimiz muson yağmurları nedeniyle kamplarda adeta ölüm-kalım mücadelesi veriyor. Sel baskınları ve toprak kayması nedeniyle birçok kişi hayatını kaybetti. Arakanlı kardeşlerimiz canlarını kurtarabilmek için Myanmar’dan Bangladeş’e sığındılar ancak burada da güvende değiller. Türkiye’deki hayırseverlere acilen harekete geçmeye çağırıyoruz.” dedi.

Myanmar ordusu ve Budistlerin saldırılarından kaçan yaklaşık bir milyon Arakanlı Müslüman geçtiğimiz yıl komşu ülke Bangladeş’e sığınmıştı.

1-066.jpg

2-038.jpg

3-026.jpg

4-025.jpg

5-017.jpg

6-009.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.