Arap Birliği zirvesinde Libya-Mısır gerilimi

Arap Birliği zirvesinde Libya-Mısır gerilimi

Mısır temsilcisi, Arap Birliği zirvesinde Libya'yı temsil eden ismi protesto ederek salonu terk etti.

Mısır'ın Libya konusunda Tobruk hükümeti ve Halife Hafter ısrarı sürüyor.

Libya'nın doğusundaki Tobruk şehri merkezli Temsilciler Meclisi'ni ve "Libya Ulusal Ordusu" isimli askeri oluşumun lideri Hafter'i destekleyen Mısır, Trablus merkezli hükümete karşı duruyor.

Mısır'ın darbeyle iş başına gelen lideri Abdulfettah es Sisi öncülüğündeki yönetim, Trablus merkezli hükümeti Arap Birliği zirvesinde de protesto etti.

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, 6 Eylül günü Kahire'de yapılan toplantı sırasında, Trablus merkezli yönetimin Dışişleri Bakanı Necla Menguş konuşma yaparken, salondan ayrıldı.

Mısır, Trablus hükümetinin Başbakanı Abdulhamid Dibeybe'nin görev süresinin sona erdiğini savunuyor. Tobruk merkezli hükümet de, eski İçişleri Bakanı Fethi Başağa'yı Trablus'a başbakan olarak seçmişti.

Mısır'ın Trablus yönetimi konusundaki muhalefetinin sürdüğü ve ülkenin doğusundaki güçleri desteklemeye devam ettiği dikkat çekiyor.

Tobruk yönetimi, Hafter ve Başağa'nın da Trablus yönetimine karşı Mısır ile iş birliği içerisinde olduğu ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.