Araştırma: Facebook hesaplarını 1 ay donduranlar daha mutlu

Araştırma: Facebook hesaplarını 1 ay donduranlar daha mutlu

Facebook kullanıcılarının bir ay boyunca hesaplarını dondurmaları halinde kendilerini daha mutlu hissettikleri belirlendi.

Stenford ve New York Üniversitesi’nin yaptığı araştırmaya göre Facebook’u bir ay boyunca kullanmayan kişiler hayatta daha fazla tatmin oluyor, kendilerini daha az stres altında ve depresyonda hissediyor.

27 Ocak’ta yayınlanan araştırma raporu, ABD'deki 2 bin 844 Facebook kullanıcısının hesaplarını gönüllü olarak dondurması ile yapıldı. Deneysel araştırma ülkedeki 2018 ara seçimleri öncesinde gerçekleştirildi.

Araştırma katılımcıları bir ay sonunda Facebook’un yanı sıra diğer sosyal medya platformlarını da daha az kullandığı görüldü.

Araştırmanın ABD başkanlık seçimleri öncesinde yapılması nedeniyle uzmanlar, siyasi adaylar arasında politik tansiyonun arttığı bir dönemde ‘kızgın’ tartışmalardan kaçınmak isteyenlerin Facebook’u kullanmamaya daha yatkın olduklarını belirtti.

Ayrıca sosyal medya platformunun bir aydan daha fazla kullanılmadığında ise ne gibi sonuçlar doğacağının bilinmediği vurgulandı.

Bir ay boyunca Facebook kullanmayan kişiler bunun yerine arkadaşlarıyla ve aileleriyle daha fazla vakit geçirdiklerini belirtti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.