Araştırma: Koronavirüs pozitif bir kişi 11'inci günden sonra virüsü başkalarına bulaştırmıyor

Araştırma: Koronavirüs pozitif bir kişi 11'inci günden sonra virüsü başkalarına bulaştırmıyor

Yapılan bir araştırmaya göre koronavirüs testi pozitif çıkan kişinin, teşhisin 11'inci gününden sonra virüsü başkalarına bulaştırmadığı ortaya çıktı.

Daily Mail gazetesinin haberine göre, Singapur’daki Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Merkezi ile birlikte Singapur Tıp Akademisi’nin ortak çalışmasında, 73 hasta üzerinde yapılan testte virüsün başkasına bulaşmasının semptomların kendini belli etmesinden iki gün önce gerçekleştiği ve bu sürecin 7 ile 10 gün devam ettiği kaydedildi.

Araştırma hakkında yapılan açıklamada, "Bir kişide virüs testinin pozitif çıkması hastalığı bulaştıracağı anlamına gelmiyor. Virüs hastalığın 11'inci gününden sonra bulaşmıyor" ifadeleri kullandı.

Araştırmacılar, çalışmanın doktorların hastaları hastaneden çıkarmak ve eve götürmek için en uygun zamanı bulmalarına yardımcı olacağını umuyor.

Dünya üzerinde yaklaşık 5 buçuk milyon insan koronavirüse yakalanırken, virüs sebebiyle 347 bini aşkın insan hayatını kaybetti.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.