Araştırma: Uzaktan çalışmak zihin sağlığını olumsuz etkiliyor

Araştırma: Uzaktan çalışmak zihin sağlığını olumsuz etkiliyor

Çevrimiçi video konferans ve çalışma platformu Loom, uzaktan çalışma ile ilgili bir rapor yayımladı.

Loom tarafından yayımlanan ve Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık’ta 3.019 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırma, iletişimsizlik korkusunun uzaktan çalışma verimliliğini azalttığını ve çalışan ruh sağlığını etkilediğini gözler önüne seriyor.

Marketing Türkiye'nin haberine göre, araştırmanın öne çıkan verilerine göre, Slack gibi dijital iletişim araçları, büyük ölçüde değişen bir çalışma ortamında üretkenliğin korunmasına yardımcı olsa da, çalışanların yüzde 62’si zihinsel sağlıklarının olumsuz etkilendiğini söylüyor. Bu zihinsel sağlık sorunlarının, yalnızca metin tabanlı mesajlara güvenildiğinde kaçınılmaz olan yanlış iletişim nedeniyle ortaya çıktığını belirtmekte fayda var.

Bu bağlamda çalışanların yüzde 91’i bir şekilde mesajlarının yanlış anlaşıldığını belirtirken, bunu söyleyen çalışanların yüzde 20’si bu nedenle cezalandırıldığını, hatta bazıları işini kaybettiğini belirtiyor. Hal böyle olunca çoğu çalışan, gönderdikleri e-postaları ve diğer iletişim biçimlerini düşünmeye daha fazla zaman ayırdığını ve bu nedenle iş verimliliğinin azaldığını ifade ediyor.

katki.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.