Arjantin IMF görüşmeleri öncesi kemer sıkıyor: 10 bakanlık kapatılacak

Arjantin IMF görüşmeleri öncesi kemer sıkıyor: 10 bakanlık kapatılacak

Arjantin hükümeti, ekonomik krizi kontrol altına almak amacıyla IMF görüşmeleri öncesi 'kemer sıkma' tedbirleri konusunda açıklama yapmaya hazırlanıyor.

Arjantin Maliye Bakanı Nicolas Dujovne, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yapacağı görüşmeler öncesinde bugün çeşitli tedbirler duyuracak.

Açıklanması beklenen kemer sıkma tedbirleri kapsamında 10 bakanlığın kapatılması bekleniyor. Ülkede yayın yapan La Nacion, adını açıklamadığı hükümet yetkililerinin açıklamalarına dayandırarak verdiği haberinde 13 bakanlığın ya kapatılacağını ya da diğer bakanlıklarla birleştirileceğini duyurdu. Günlük Clarin gazetesi ise, kapatılması öngörülen bakanlık sayısını 10 olarak açıkladı. Her iki gazete de bilim, kültür, enerji, tarım ve turizm bakanlıklarının varlıklarını tek başına sürdüremeyeceğini yazdı.

Arjantinli Bakan, yarın Washington’da IMF Başkanı Christine Lagarde ile bir araya gelecek. Dujovne, görüşmede haziran ayında varılan anlaşma kapsamında IMF’yi paranın bir an önce serbest bırakılması için ikna etmeye çalışacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.