Bakan Albayrak'tan IMF açıklaması

Bakan Albayrak'tan IMF açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, son 14 yılın zirvesine çıkan enflasyonla ilgili açıklama yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, son 14 yılın zirvesine çıkan enflasyonla ilgili açıklama yaptı.

"Enflasyonla topyekün mücadele gerekli"

Berat Albayrak, Türkiye Merkez Bankası'nın diğer birçok ülkedekinden çok daha bağımsız olduğunu dile getirerek enflasyonla mücadele için topyekün bir savaş gerektiğini söyledi. Albayrak, faiz oranı düşmanlarının düşük faizle ekonomiyi kredi pompalayarak idare etmeye çalıştığını belirtti.

Albayrak, "Enflasyon görünümünü etkileyen bütün parametreler değerlendirilerek para politikası çerçevesinde gereken tedbirlerin alınacağından eminiz. Para politikasının hareket alanını genişletecek mali ve yapısal düzenlemeler bu sürece destek verecektir. Kısaca, para politikası fiyat istikrarı hedefi çerçevesinde şekillenmeye devam edecektir" diye konuştu.

ABD ile rahip Andrew Brunson üzerinden başlayan ve yaptırım krizine dönüşen süreç sonrası TL'de yaşanan aşırı değer kaybı sonrası uluslararası derecelendirme kuruluşları Türk ekonomisi ve bankaları hakkında endişelerini dile getirmişti.

Albayrak "Maliyet şokları sonrası kısa vadede geçici artışlar normal. Enflasyondaki yükselişte kur ve ithalat fiyatları etkili. Bize düşen yapısal reformlara devam etmektir. Ülke olarak (örtülü sermaye kontrolü gibi) piyasa dışı uygulamalara başvurmayı geçmiş dönemde olduğu gibi bugün de başvurmayı düşünmedik ve düşünmeyeceğiz" diye konuştu.

'IMF'ye başvurma planımız yok'

Uluslararası Para Fonu'na (IMF) başvurma planlarının olmadığını ifade eden Berat Albayrak, "Yabancı yatırımcı çekmeye odaklandık. Maliyet şokları sonrası kısa vadede geçici artışlar normal. Ülke olarak (örtülü sermaye kontrolü gibi) piyasa dışı uygulamalara başvurmayı geçmiş dönemde olduğu gibi bugün de düşünmedik ve düşünmeyeceğiz" dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.