Arnavutluk da Bayraktar TB2 sahibi oldu

Arnavutluk da Bayraktar TB2 sahibi oldu

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama salı günü yaptığı açıklamada üç adet Türk yapımı Bayraktar insansız hava aracı satın aldıklarını söyledi.

(Fotoğraf: Baykar)

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, insansız hava araçlarının ülkenin ulusal güvenliğinin tehdit edilmesi halinde harekete geçmeye hazır olacaklarını, aynı zamanda polis operasyonlarında da kullanılacağını açıkladı.

Baykar'ın temsilcileriyle Tiran'da düzenlenen imza töreninde konuşan Rama, insansız hava araçlarının hiçbir zaman bir savaşta kullanılmak zorunda kalmayacağını umduğunu söyledi.

İnsansız hava araçlarının ne zaman teslim edileceği konusunda bilgi verilmedi.

Rama, SİHA'ların ülke sınırlarını gözetlemenin dışında, kenevir tarlalarının yerini tespit etmek ve orman yangınlarını takip etmek de dahil olmak üzere birçok alanda görevlilere yardımcı olacağını söyledi.

Bayraktar insansız hava araçlarının popülaritesi, Ukrayna ordusu tarafından Rus güçlerine karşı kullanıldıktan sonra dünya genelinde daha da arttı.

Kaynak: Euronews

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.