ASELSAN Genel Müdürü Görgün: S-400'lere ihtiyacımız yok

ASELSAN Genel Müdürü Görgün: S-400'lere ihtiyacımız yok

ASELSAN Genel Müdürü Haluk Görgün "Hava savunma sistemlerini yapıyoruz. S300, S400’lere ihtiyacımız yok. Bunlara ihtiyacı ortadan kaldırıyoruz. Bizim vazifemiz bu." dedi.

Milliyet Gazetesi yazarı Abdullah Karakuş ASELSAN'ın yeni tesislerini gezdi. Karakuş, hava savunma füze sistemleri hakkında ASELSAN Genel Müdürü Haluk Görgün'den bilgi aldı.

Hava savunma sistemlerinin tüm yazılımlarının geliştirildiği ve sahaya gönderilmeden önce hem yazılımsal olarak hem de donanımsal olarak test edildiği simülatör ortamını da gezdiğimiz gezide Görgün, “Hava savunma sistemlerini yapıyoruz. S300, S400’lere ihtiyacımız yok. Bunlara ihtiyacı ortadan kaldırıyoruz. Bizim vazifemiz bu” diyor.

SİPER hava savunma sisteminin tek araçla füze fırlatma olayı olmadığını belirten Görgün, “bir haberleşme istasyonu var arama radarı var. Bu radar etrafta size doğru gelen bir füze var mı diye sürekli çalışıyor. Bir kontrol merkezi var ayrıca. Atış kontrol ünitesi ve merkezi var. Füze fırlatma sistemi var. Dost düşman tanıma sistemi var. Bu sistemde 12-13 tane sadece kamyon var. Yani büyük bir sistem var” ifadesini kullandı.

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.