Asgari ücret görüşmeleri başladı

Asgari ücret görüşmeleri başladı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Ocak ayından itibaren geçerli olacak olan yeni asgari ücret tutarını belirlemek için bugün görüşmelere başladı.

NTV'nin haberine göre, Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Ocak ayından itibaren geçerli olacak olan yeni asgari ücret tutarını belirlemek için bugün görüşmelere başladı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Tüm kesimlerin uzlaştığı bir rakamı açıklayacağımızı umuyorum" dedi.

Bakan Selçuk, şu şekilde konuştu:

"2019 yılında da işçi ve işverenler başta olmak üzere daha güçlü bir ekonomik görünüme ulaşacağımıza inanıyorum. 2019'da en önemli önceliklerden biri istihdamı artırmak olacak. Asgari ücret önemli bir sosyal politika aracı. Demokratik ortamda hakları koruyan bir sonuç çıkacaktır. Asgari ücret halen net 1603 liradır. Vergi dilimi düşüşünü önledik. Komisyonumuzun bu ay tespit edeceği asgari ücret istihdama, yatırıma, rekabete tüm ülke ekonomisine yön verecek. Komisyon boyunca çalışanların ve devletimizin hassasiyetlerimizin gözetileceğine inanıyorum. Son toplantımızda tüm kesimlerin uzlaştığı bir rakamı açıklayacağımızı umuyorum." 

İlk kez bir asgari ücretli toplantıda

Komisyonda ilk kez asgari ücretle bir işçi de yer alıyor. Yalova Üniversitesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Gülden Görmez "Bize nefes aldıracak bir artış istiyoruz" dedi.

Komisyonun en az dört toplantı yaparak aralık sonuna doğru çalışmalarını tamamlaması planlanıyor.

Türk-İş ve DİSK asgari ücretin en az 2 bin lira olmasını istiyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.