Türk-İş'in asgari ücret teklifi belli oldu

Türk-İş'in asgari ücret teklifi belli oldu

Asgari ücret artışı için enflasyonun kırmızı çizgileri olduğunu söyleyen Türk-İş Başkanı Ergün Atalay 2 bin TL'nin üzerinde yüzde 25 enflasyon ve refah payı talep edeceklerini belirtti.

Sözcü'nün haberine göre, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bugün yapılan ilk toplantısında Atalay, "Enflasyon altında hiçbir zammı ne görüşürüz ne konuşuruz" dedi ve ekledi:

"Asgari ücret artışı için kırmızı çizgimiz enflasyon, 2.000 TL'nin üzerinde yüzde 25 enflasyon farkı ve bunun üzerine refah payı talep edeceğiz."

Türk-İş yaklaşık 6.5 milyon asgari ücretlinin kaderini belirleyecek Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na ilk kez ‘üye' olarak katılacak asgari ücretli işçiyi belirledi.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Başkanı Ergün Atalay ve TÜRK-İŞ yönetimi, Yalova Üniversitesi'nde özel güvenlik elamanı olarak çalışan 2 çocuklu ve kirada oturan Gülden Görmez isimli kadın işçiyi seçti. Atalay, bugün Görmez'i kamuoyuna tanıttı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.