Aşırı sağcı grup İsveç'te Kuran yaktı

Aşırı sağcı grup İsveç'te Kuran yaktı

İsveç'in Malmö kentinde Danimarkalı aşırı sağcı Yön Stram Kurs Partisi üyelerinin Kur'an-ı Kerim'i tekmeledikten sonra yakması üzerine kentte protestolar düzenlendi.

İsveç'in Malmö kentinde Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön (Stram Kurs) Partisi üyelerinin Kur'an'ı tekmeledikten sonra yakması üzerine kentte protestolar düzenlendi.

Polisin izin vermemesine rağmen Malmö kentinde gösteri yapan ve Kur'an'ı yakan 3 aşırı sağcı Danimarkalının tutuklandığı açıklandı.

İsveç Farklı Renkler Partisi Genel Başkanı Mikail Yüksel, yaptığı açıklamada, İsveç'te aşırı sağcı Dan Park ile Danimarkalı ırkçı siyasetçi Rasmus Paludan'ın iki haftadır Malmö'de Müslümanları kışkırtmak için birçok girişimde bulunduğunu açıkladı.

İsveç polisi, dün ülkenin güneyindeki Malmö'de, aşırı sağcılar tarafından şehirde Kuran-ı Kerim'in bir nüshasının yakılmasını protesto etmek için toplanan yüzlerce kişinin ardından isyan çıktığını söyledi.

Polis sözcüsü, protestocuların ellerinde ne varsa polislere fırlattığını, lastikleri ateşe verdiklerini belirterek, "Durumu henüz kontrol altına alamadık ama kontrol etmek için çalışıyoruz" dedi.

İsveç, dün yaptığı açıklamada, Müslümanları kışkırtmasıyla tanınan Stram Kurs lideri Danimarkalı Rasmus Paludan'ın "toplumun temel çıkarlarına yönelik bir tehdit" teşkil ettiği için iki yıllığına İsveç topraklarına girmesini yasakladıklarını duyurdu.

Aşırı sağcı grup, dün Müslüman karşıtı bir gösteri düzenlemek için Malmö'ye gitmeye karar vermiş ve Kur'an'ın yakılması çağrısında bulunmuştu.

Bir avukat ve YouTube aktivisti olan Rasmus Paludan, 'mültecilere ve toplumun İslamileştirilmesine' tepkisini ifade etmek için düzenli olarak birkaç kişinin katıldığı gösterilere liderlik ediyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.