Astana görüşmeleri Kasım'da yeniden yapılabilir

Astana görüşmeleri Kasım'da yeniden yapılabilir

Kazakistan Dışişleri Bakanı Kayrat Abdurrahmanov, Astana toplantılarının bir sonraki turunun Kasım ayında Astana’da gerçekleşebileceği duyurdu.

Kazakistan Dışişleri Bakanı Kayrat Abdurrahmanov, Suriye ile ilgili Astana toplantılarının bir sonraki turunun Kasım ayı sonları veya Aralık ayının başlarında başkent Astana’da gerçekleşebileceği açıkladı.

Abdurrahmanov gazetecilere yaptığı açıklamasında, “Astana Süreci garantör ülkelerinin temsilcilerine göre, Kazakistan’ın başkenti Astana’da Suriye’ye dair çözüm müzakerelerini görüşmek üzere yeni bir toplantı düzenlenmesi planlanıyor. Garantör ülkelerden son bilgileri aldıktan sonra toplantının zamanı ve gündemi konusunda haberdar edileceksiniz. Ön bilgilere göre, müzakereler Kasım sonunda ya da Aralık başında gerçekleşebilir” ifadelerini kullandı.

Diğer taraftan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Astana sürecinin garantör ülkeleri Rusya, Türkiye ve İran’ın liderleri arasındaki 4. zirve için hazırlık yaptıklarını bildirerek, bir sonraki zirvenin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani arasında yapılmasını umduğunu söylemişti.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal ve İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Ensari, Salı günü Moskova’da bir araya gelerek, Suriye’deki durumu istişare etmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.