Ata İttifakı bileşenlerinden Adalet Partisi Kılıçdaroğlu'nu destekleyecek

Ata İttifakı bileşenlerinden Adalet Partisi Kılıçdaroğlu'nu destekleyecek

Ata İttifakı'nın bileşenlerinden Adalet Partisi, ikinci tur seçimlerinde Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldı.

28 Mayıs'a kalan ikinci tur seçimine sayılı günler kala partiler arası görüşmeler sürerken, Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz'ü ziyaret etti.

Görüşmenin ardından yapılan ortak basın açıklamasında Vecdet Öz, "Demokrasinin devam etmesi için Kılıçdaroğlu'nun şahsına destek kararı çıktı. Bizler Atatürkçü ve Türk milliyetçisiyiz. Bu ülkeyi 'Keşke Yunan kazansaydı' diyenlere asla teslim etmeyeceğiz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu da seçimler için "referandum" benzetmesi yaparken, "Bir var olma ve yok olma mücadelesi veriyoruz. Türkiye aydınlığa çıkacak ya da karanlığa sürüklenecek" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklaması şöyle:

"Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar malum. Bir var olma ve yok olma mücadelesi veriyoruz. Türkiye aydınlığa çıkacak ya da karanlığa sürüklenecek.

Kavgadan, kamplaşmadan ayrılan, kucaklaşan bir Türkiye hepimizin temel hedefi. Bu seçim ötesinde bir referanduma dönüştü. Daha önceki anayasa referandumun Türkiye'yi nereye getirdiğini hepimiz biliyoruz. O sistem Türkiye'ye büyük felaketler getirdi. Bu yapının, sistemin değişmesi lazım. Düşünce özgürlüğünün, yargı bağımsızlığının gelmesi lazım. Bunun için yola çıktık.

28'inde bütün vatanseverleri sandığa bekliyorum. Gelin, oylarınızı kullanın. Türkiye'nin kaderini değiştirelim. Güzel bir Türkiye'yi hep beraber inşa edelim."

Vecdet Öz, şunları söyledi:

"Zafer Patisi ile Ata İttifakı'nı kurmuştuk. Ata İttifakı maçın ilk yarısında görevini yaptı. Atatürk çizgisinde bir hareketti. Bunun mimarı Ümit Özdağ ve ikimizdik. İsim babası da bendim.

Sinan Oğan Bey'i cumhurbaşkanı adayı olarak birlikte teklif ettik, yüzde 5'te kaldı.  Partilerimiz de baraj altı kaldı.

Demokrasinin devam etmesi için biz de kararımızı verdik. Kılıçdaroğlu'nun şahsına destek kararı çıktı. Bu karar oy birliği ile çıktı.

Biz çalışmasaydık Erdoğan birinci turda Cumhurbaşkanı idi.

Biz, müdafaa-i hukuk hareketiyiz.

Bizler Atatürkçü ve Türk milliyetçisiyiz. Bu ülkeyi "Keşke Yunan kazansaydı." diyenlere asla teslim etmeyeceğiz."

whtspp.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum