'Atatürk'e hakaret' suçlamasıyla tutuklanan öğrenciyle ilgili yeni gelişme

'Atatürk'e hakaret' suçlamasıyla tutuklanan öğrenciyle ilgili yeni gelişme

10 Kasım'daki anma törenleri sırasında gözaltına alınıp 'Atatürk'e hakaret' suçlamasıyla tutuklanan Emine Şahin isimli öğrencinin süreciyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Edirne'de 10 Kasım törenlerinin yapıldığı alandan geçerken "bu bir kıyamdır" dediği için polis tarafından gözaltına alınan Emine Şahin isimli öğrenci, daha sonra "kendi beyanı olmayan ifadelerle" hazırlandığını belirttiği polis ifade tutanağı ile çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

"Atatürk'ün hatırasına alelen hakaret" suçalamasıyla hakim karşısına çıkarılan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümü öğrencisi Emine Şahin tutuklanıp cezaevine gönderilmişti.

Büyük tepkiye neden oldu

Şahin'in tutuklanıp cezaevine gönderilmesi kısa bir süre sonra sosyal medyada büyük bir infial oluşturdu. Birçok kesimden geniş bir kitle bu konudaki tepkilerini dile getirdi.

Avukatlar Edirne'ye gitti

Dün yaşanan gelişmelerin ardından sabah erken saatlerde bir grup avukat, hukuki destek sağlamak için Edirne'ye giderek tutuklu Emine Şahin ile görüştü.

Avukatlar adına konuşma yapan Selçuk Kar, öğrenci Emine Şahin'in sözlerinin çarpıtıldığını ifade etti. 

Kar'ın açıklaması şu şekilde:

Selçuk Kar'ın yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bir grup avukat olarak İstanbul'dan geldik. Emine Hanım'a hukuki yardım amacıyla şu an buradayız. Kendisiyle görüşmemizi tamamladık. Kendisinden konuyla ilgili detaylı bir şekilde bilgi aldık.

Ve almış olduğumuz bilgiler çerçevesinde şunu öncelikle belirtmem lazım ki Emine hanımın 10 Kasım günü söylemiş olduğu sözler kesinlikle çarpıtılmış ve aslında kendisi hiçbir şekilde hakaret etmediğini açık bir şekilde beyan etmiştir.

Çünkü aslında sözlerine de bakıldığında hiçbir hakaret niteliği taşımadığı da apaçık ortadadır. Kendisi tören meydanındaki kalabalığa, mevcut duruşlarını bir namaz duruşuna benzetmiş ve dolayısıyla 'Namaz sadece Allah'ın huzurunda olur' demiştir.

Bunun ötesinde diğer söylenen sözler kendisine ait değildir, kendisi bu sözleri kabul etmediğini beyan etmiştir. Özellikle kendisinin kişiliği ve niteliğiyle ilgili, provakasyon yaptığıyla ilgili iddialar sosyal medyaya yansımıştır. Kesinlikle böyle bir vasfı ve niteliği olmadığı kanaatine varmış bulunuyoruz."

Selçuk Kar'ın yaptığı diğer açıklama ise şu şekilde:

Belediye başkanına tepki yağdı

Emine Şahin gözaltına alındıktan sonra sosyal medya hesabından açıklama yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın sözleri tepkiye neden oldu.

Gürkan sosyal medya hesabından şu sözleri paylaştı:

"Üniversite öğrencisi. Geçen yıl aşırı dekolte giyiniyormuş. Bir uçtan bir uca gidip gelen bir meczup. Belli ki sorunlu bir kişilik. Gözaltına alınıp adliyeye sevk edildi."

s-002.jpg

Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın resmi sosyal medya hesabı

Emine Şahin'in yakın çevresi ve arkadaşları tarafından Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın paylaştığı sözlerin doğru olmadığı ifade edildi.

"Tutuklanmasında 'yargıya müdahale' var"

Öte yandan, konunun sosyal medyada büyük infial oluşturmasının ardından, Edirne'de çıkarıldığı mahkemece "kaçma ve delilleri karartma şüphesi" nedeniyle tutuklanan Emine Şahin'in yargılanma sürecine 'müdahalede bulunulduğu' ifade edildi.

Sosyal medyada yer alan ifadelere göre, müdahalenin bölgedeki birtakım siyasi görüş temsilcileri tarafından yapıldığı öne sürüldü.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum