'Atatürk'e hakaret' iddiasıyla tutuklanan Emine Şahin serbest bırakıldı

'Atatürk'e hakaret' iddiasıyla tutuklanan Emine Şahin serbest bırakıldı

Edirne'de 10 Kasım günü "Atatürk'ün hatırasına hakaret etmek" suçuyla gözaltına alınan ve tutuklanan Emine Şahin serbest bırakıldı.

Edirne'de 10 Kasım günü Atatürk'ü anma töreni sırasında Atatürk'e hakaret ettiği iddia edilerek tutuklanan Tıp Fakültesi öğrencisi Emine Şahin serbest bırakıldı.

Edirne 1. Sulh Ceza Hakimliği, Emine Şahin'in tutukluluğuna avukatlarının yapılan itirazı değerlendirerek adli kontrol şartıyla serbest bırakma kararı verdi.

Avukatları Emine Şahin'in serbest bırakıldığı bilgisini doğruladı.

Edirne'de 10 Kasım törenlerinin yapıldığı alandan geçerken "bu bir kıyamdır" dediği için polis tarafından gözaltına alınan Emine Şahin isimli öğrenci, daha sonra "kendi beyanı olmayan ifadelerle" hazırlandığını belirttiği polis ifade tutanağı ile çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Şahin'in avukatı Selçuk Kar konuya dair şu ifadeleri kullanmıştı: "Bunun ötesinde diğer söylenen sözler kendisine ait değildir, kendisi bu sözleri kabul etmediğini beyan etmiştir. Özellikle kendisinin kişiliği ve niteliğiyle ilgili, provakasyon yaptığıyla ilgili iddialar sosyal medyaya yansımıştır. Kesinlikle böyle bir vasfı ve niteliği olmadığı kanaatine varmış bulunuyoruz."

"Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçlamasıyla hakim karşısına çıkarılan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümü öğrencisi Emine Şahin tutuklanıp cezaevine gönderilmişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.