Danıştay: Atatürk ölümsüz önderdir

Danıştay: Atatürk ölümsüz önderdir

Danıştay, Atatürk'ün 'ölümsüz önder' olduğunu ifade ederek Devlet Nişanları'na kabartmasının geri konulması gerektiğine hükmetti.

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'ün haberine göre, 6 Kasım 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan kararla  Devlet Nişanı'ndan "Kompozisyon yüzü kabartma olup diğer yüzü T.C. Devlet Nişanı yazısı ile değerlendirilir" ifadeleri çıkarılmış, yeni kompozisyonda ön yüzde bulunan Atatürk silüetine de yer verilmemişti.

Dönemin Türk Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk buna itiraz etmiş,. Dava, 27 Nisan 2016 tarihinde Koncuk'un lehine sonuçlanmıştı.

Başbakanlık ise durumu temyize götürdü, 10 Ekim 2018'de Danıştay Dava Daireler Kurulu kararı onadı. Dava konusu değişikliğin, "Devlet Nişanı'nda kabartmaya yer verilmemesine" ilişkin kısmı için 10. Daire kararında "Atatürk'ün ölümsüz önder olduğu" ifade edildi:

"Devlet Madalya ve Nişanları Yönetmeliği'nin 6. maddesinde yer alan devlet nişanına ilişkin kısmında Atatürk kabartmasına yer verilmeksizin eksik düzenleme yapan kısmının iptaline oy çokluğuyla karar verildi."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum