'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret': Bir haftada ikinci tutuklama

'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret': Bir haftada ikinci tutuklama

Atatürk'e hakaret edilen videoyu çektiği gerekçesiyle gözaltına alınan şüpheli Y.S. (16) ile görüntüleri kameraya çeken şüpheli H.Ç. tutuklandı.

Atatürk'e hakaret edilen videoyu çektiği gerekçesiyle gözaltına alınan şüpheli Y.S. (16) ile görüntüleri kameraya çeken şüpheli H.Ç. yakalandı.

Sosyal medyada yayılan video ile tepkileri ihbar kabul eden polis harekete geçti. Atatürk büstüne saldırıp, video çektirerek, paylaşan kişinin Y.S. olduğu belirlendi. Kocaeli Dilovası'nda yaşadığı tespit edilen S. ile görüntüyü çeken 17 yaşındaki H.Ç., dün düzenlenen polis operasyonuyla ilçede yakalanıp, gözaltına alındı.

Polisler, S.'yi Atatürk büstü önüne götürüp, tek ayak üzerinde bekleterek, asker selamı verdirtti. Polislerin S.'yi darp etmesi tepkilere neden oldu.

Çocuklar sevk edildikleri Gebze Adliyesi'nde çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Başsavcılıktan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Her iki şüpheli, 'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret' suçundan dolayı, eylemlerine uyan 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun'un 1'inci ve 2'nci maddeleri uyarınca Cumhuriyet Başsavcılığımızca sevk edildikleri Gebze Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce, talebimiz doğrultusunda tutuklanarak, cezaevine gönderilmiştir."

Polise soruşturma

Gözaltında iken şüpheli Y.S'yi, İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası bahçesinde bulunan Atatürk büstü önünde tek ayak üzerinde bekletip, kendi annesine küfür etmesini telkin eden ve arkasından tekme attığı belirlenen polis memuru A.Ş. hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı.

İkinci tutuklama

Öte yandan geçtiğimiz hafta da sosyal medya hesabından Atatürk'e hakaret ettiği belirtilen ve gözaltına alınan öğretmen M.K., emniyetteki sorgulamasının ardından adliyeye sevk edilerek tutuklanmıştı.

K.'nın Malatya'da, sosyal medya hesabı üzerinden Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik '20. yüzyılın en büyük şeytanı' dediği belirlenmişti. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.