Ateş emrine rağmen vurmadılar: Ahvaz saldırısında 'ihmal' suçlaması

Ateş emrine rağmen vurmadılar: Ahvaz saldırısında 'ihmal' suçlaması

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı, Ahvaz kentinde gerçekleştirilen saldırıyla ilgili, güvenlik güçlerini ihmalkarlıkla suçladı.

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Haşmetullah Felahetpişe, Ahvaz kentinde 25 kişinin ölümüne neden olan askeri geçit törenine yönelik saldırıda, güvenlik güçlerini ihmalkarlıkla suçladı.

İsna haber ajansına konuşan Felahetpişe, saldırıyla ilgili İstihbarat Bakanlığı ve askeri yetkililer tarafından sunulan görüntülerde, saldırının ardından verilen ateş etme emrine rağmen güvenlik güçlerinin müdahale etmede isteksiz olduklarının açıkça görüldüğünü, bunun da ortada ihmal olduğunu kesin olarak ispatladığını belirtti.

Saldırının gerçekleştiği olay yerinde 8-9 keskin nişancının olduğunu dile getiren Felahetpişe, “Güvenlik güçleri 30 saniyede teröristleri etkisiz hale getirebilirdi. Saldırı sırasında bir kameraman keskin nişancılardan birine saldırganlara ateş açması için yalvarıyor ancak bu kişi ateş etme talimatı gelmediğini söylüyor. Onun yanında olan bir kişi ise komutanı arıyor. Komutan ateş etme emri veriyor, ancak bu kişi yine de ateş etmiyor. Birkaç teröristin ihmalkarlıktan faydalanarak insanlarımızı öldürmesi hiçbir şekilde kabul edilemez” dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.