Ahvaz örgütü liderine suikast girişimi

Ahvaz örgütü liderine suikast girişimi

Daha önce İran Devrim Muhafızları'na saldırı düzenlemekle suçlanan Ahvaz örgütünün Danimarka'daki liderine suikast girişiminde bulunulduğu bildirildi.

Daha önce İran Devrim Muhafızları'na saldırı düzenlemekle suçlanan Ahvaz'ın Kurtuluşu İçin Arap Mücadele Hareketi'nin (AMSLA) örgütünün Danimarka'daki liderine suikast girişiminde bulunulduğu bildirildi.

Danimarka Güvenlik ve İstihbarat Servisi (PET), İran istihbarat servislerini Danimarka'da saldırı girişimiyle suçladı.

PET Başkanı Finn Borch Andersen, bir basın toplantısı düzenleyerek, Ahvaz'ın Kurtuluşu İçin Arap Mücadele Hareketi'nin (ASMLA) Danimarka kolu liderine saldırı girişiminde bulunulduğunu duyurdu.

"İran istihbarat servisinden şüpheleniyoruz"

Suikast girişimiyle ilgili İran istihbarat servislerinden şüphelendiklerini söyleyen Andersen, bu bağlamda 21 Ekim'de İran kökenli bir Norveç vatandaşının gözaltına alındığını, ama zanlının mahkemede suçlamaları üstlenmediğini açıkladı.

Norveç polisinden 'Danimarka'da planlı saldırı girişiminde bulunulduğu, konuyla ilgili Danimarka polisiyle işbirliği yaptıkları' açıklaması geldi. İran Dışişleri Bakanlığı ise yöneltilen sorularla ilgili yorumda bulunmadı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.