İran 'Ahvaz saldırısına misilleme olarak' Suriye'yi vurdu

İran 'Ahvaz saldırısına misilleme olarak' Suriye'yi vurdu

İran, Ahvaz'da düzenlenen saldırıya misilleme olarak Suriye'yi balistik füzelerle vurduğunu açıkladı.

İran Devrim Muhafızları'nın bugün erken saatlerde yaptığı açıklamaya göre, İran Ahvaz saldırısına misilleme olarak Suriye'de "teröristlerin merkezlerine" balistik füze saldırısı gerçekleştirdi.

Devrim Muhafızları'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, "Ahvaz'daki terörist cürümden sorumlu olanların merkezleri Fırat'ın doğusunda birkaç balistik füzeyle vuruldu. İlk raporlara göre Ahvaz'daki terörist cürümden sorumlu olan birçok tekfirci terörist ve lider saldırıda öldürüldü veya yaralandı."

Devrim Muhafızları füzelerin nereden ateşlendiğini açıklamazken, devlete bağlı IRNA bölgenin, İran'ın batısındaki Kirmanşah eyaletinde olduğunu belirtti.

Bir diğer İranlı haber ajansı olan Fars News'e göre, 800 kilometre menzile sahip altı Zülfikar ve Kıyam füzesi, Suriye'nin doğusundaki Elbu Kemal bölgesini vurdu. Bölgenin daha sonra insansız hava araçları ile de hedef alındığı öne sürüldü.

Yerel kaynaklardan, saldırının sonuçlarına dair bir açıklama yapılmadı. İran'ın geçtiğimiz yıl Tahran saldırısının ardından da misilleme olarak Suriye'deki hedeflere balistik füzeler fırlatmış, ancak füzelerin bir kısmı hedeflerine varamadan düşmüştü.

İran'in güneybatısındaki Ahvaz'a 22 Eylül'de gerçekleştirilen saldırıda çoğunluğu asker en az 24 kişi öldürülmüştü. IŞİD saldırının sorumluluğunu üstlenmişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.