İran'da askeri törene düzenlenen saldırıda ölü sayısı artıyor

İran'da askeri törene düzenlenen saldırıda ölü sayısı artıyor

İran'ın Ahvaz şehrinde askeri geçit töreni esnasında silahlı saldırı sonucu en az 24 kişi öldü.

İran'ın Ahvaz şehrinde yapılan bir askeri geçit töreni esnasında silahlı saldırı düzenlendi. İlk açıklamalara göre 8 olan ölü sayısı son olarak 24'e yükseldi. Yaralı sayısı ise en son aktarılan rakamlara göre 60. Bölgeden kaynaklara göre, ölenler arasında Devrim Muhafızları'nın Huzistan komutanının koruması da var.

Saldırganların askeri üniformalar giyerek İran güvenlik güçlerinin arasına sızdığı ve saldırıyı bu şekilde gerçekleştirdiği öne sürülüyor. Aktarılana göre saldırıyı dört kişi gerçekleştirdi. Saldırganlar sahne arkasından askerlere ateş açtı. 

İranlı kaynaklar saldırıyı gerçekleştiren üç kişinin öldürüldüğünü, birinin ise sağ yakalandığını açıkladı.

"Saldırıyı El Ahvaziye örgütü düzenledi" 

İran Devrim Muhafızları Sözcüsü Ramazan Şerif, Ahvaz kentindeki askeri törene saldırının El Ahvaziye örgütü tarafından düzenlendiğini söyledi. Sosyal medyada aynı zamanda, saldırıyı Ahvaz Demokratik Halk Cephesi'nin üstlendiği ifade edildi.

Şerif, İran-Irak savaşının yıl dönümü dolayısıyla İran'ın güneybatısındaki Ahvaz kentinde askeri geçit töreni sırasında gerçekleştirilen saldırıyı El Ahvaziye örgütünün düzenlediğini açıkladı.

İran'ın ISNA ajansında yer alan açıklamasında Şerif, bu grubun Suudi Arabistan tarafından desteklendiğini iddia etti.

El Ahvaziye adıyla tanınan Ahvaz Demokratik Halk Cephesi, İran’ın güneybatısında bağımsız bir Arap idaresi kurmayı hedefleyen bir örgüt olarak biliniyor.

Kaynak: Mepa News, AA

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.