İran'da askeri geçit törenine saldırı: Çok sayıda ölü var

İran'da askeri geçit törenine saldırı: Çok sayıda ölü var

İran'ın Ahvaz şehrinde askeri geçit töreni esnasında silahlı saldırı sonucu çok sayıda kişi öldü.

İran'ın Ahvaz şehrinde yapılan bir askeri geçit töreni esnasında silahlı saldırı düzenlendi. İran Devlet televizyonu çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu aktardı.

Saldırıya ilişkin henüz resmi açıklama yapılmadı.

Yerel kaynaklar, saldırıda 20'den fazla sivil ve askerin öldüğünü ifade ederken İran medyası saldırıdan "tekfirci grupları" sorumlu tuttu. Henüz saldırının sorumluluğunu üstlenen bir grup bulunmuyor.

Saldırganların askeri üniformalar giyerek İran güvenlik güçlerinin arasına sızdığı ve saldırıyı bu şekilde gerçekleştirdiği öne sürülüyor. Aktarılana göre saldırıyı dört kişi gerçekleştirdi. Saldırganlar sahne arkasından askerlere ateş açtı. Bölgede silah seslerinin duyulmaya devam ettiği ifade ediliyor.

İranlı kaynaklar saldırıyı gerçekleştiren iki kişinin öldürüldüğünü, ikisinin ise halen hayatta olduğunu açıkladı.

Aktarılan ilk bilgilere göre, İran-Irak savaşının başlangıç yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirilen geçit törenine düzenlenen saldırıda ölen Devrim Muhafızları mensubu sayısı ise en az 8.

İran Devri Muhafızları Sözcüsü, saldırıyı gerçekleştiren Ahvaz hareketini Suudi Arabistan'ın desteklediğini iddia eden bir açıklama yaptı.

İran'ın petrol zengini Huzistan eyaletinin başkenti Ahvaz'da uzun süredir Arap nüfus protestolar gerçekleştiriyordu. Bölgede zaman zaman petrol boru hatlarına sabotaj saldırıları düzenleniyordu.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.