Ruhani: Saddam'a olanların aynısı Trump'ın başına gelecek

Ruhani: Saddam'a olanların aynısı Trump'ın başına gelecek

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "Saddam Hüseyin'e olanların aynısı Trump'ın başına gelecek. ABD, Saddam Hüseyin ile aynı kaderi paylaşacak." dedi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın kendileri karşısında Saddam Hüseyin gibi başarısız olacağını söyledi.

İran-Irak savaşının başlangıcının yıldönümünde konuşan Ruhani, Washington'un baskısına rağmen füze geliştirmeye devam edecekleri mesajını verdi.

Ruhani, devlet televizyonunda yayınlanan konuşmasında, "Saddam Hüseyin'e olanların aynısı Trump'ın başına gelecek. ABD, Saddam Hüseyin ile aynı kaderi paylaşacak." ifadelerini kullandı.

İran'ın savunma amaçlı silahlardan vazgeçmeyeceğini belirten Ruhani, "Buna ABD'yi kızdıran füzeler de dahil." dedi.

13 Aralık 2003'te Tikrit'te Amerikan askerlerince yakalanan Saddam Hüseyin 30 Aralık 2006'da asılarak idam edilmişti.

Bu arada İran, 1980-88 yılları arasındaki savaşın başlangıcının yıldönümündeki etkinlikler kapsamında Körfez'de yaklaşık 600 geminin katıldığı askeri tatbikat yaptı.

ABD'nin İran ile yapılan nükleer anlaşmadan Mayıs ayında çekilmesi ve Tahran'a yönelik yeni yaptırımların hayata geçirilmesiyle iki ülke arasında gerilim iyice tırmandı. İran ekonomisi ABD'nin yaptırımlarından dolayı zor günler geçiriyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.