İran Ahvaz saldırısında ABD'yi suçladı

İran Ahvaz saldırısında ABD'yi suçladı

İran'ın Ahvaz kentinde düzenlenen askeri geçit töreni saldırısının ardından Dışişleri Bakanı Cevad Zarif saldırıdan ABD'nin sorumlu olduğunu söyledi.

İran'ın güneybatısındaki Ahvaz kentinde düzenlenen askeri geçit törenine saldırı düzenlendi. Yetkililer ilk olarak 11 kişinin öldüğünü, 30 kişinin yaralandığını açıkladı. Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, saldırıdan "ABD ve terörün bölgesel destekçilerinin sorumlu olduğunu" söyledi.

8 yıl süren Irak-İran savaşının başlangıcının yıl dönümünün anıldığı törenlere eyalet başkenti Ahvaz'da saldırı düzenlendi. Askeri üniforma giymiş 4 kişi, töreni izleme bölümünün arkasından askerlere ateş açtı.

Zarif: ABD ve müttefikleri sorumlu

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, saldırıdan "ABD ve terörün bölgesel destekçilerinin sorumlu olduğunu" söyledi.

Zarif, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Eğitilen, silahlandırılan ve yabancı bir rejim tarafından desteklenen teröristler Ahvaz'a saldırdılar" dedi.

Saldırıda çocuklar ve gazetecilerin de hedef alındığını öne süren Zarif, şöyle devam etti:

"İran bu saldırılardan bölgesel terör destekçileri ve onların ABD'li efendilerini sorumlu tutuyor. İran, halkını savunma konusunda hızlı ve kararlı yanıt verecektir."

"Suudi destekli örgütün işi"

Devrim Muhafızları Sözcüsü Ramazan Şerif de saldırının El-Ahvaziye adlı ayrılıkçı örgüt tarafından düzenlendiğini açıkladı.

Şerif, söz konusu örgütün Suudi Arabistan tarafından desteklendiğini iddia etti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.