Avrupa Birliği Esed rejimi yaptırımlarını 2020 yılına kadar uzattı

Avrupa Birliği Esed rejimi yaptırımlarını 2020 yılına kadar uzattı

Avrupa Birliği Esed rejimine yönelik yaptırımları 1 Haziran 2020 yılına kadar uzatma kararı aldı.

Avrupa Birliği (AB) Esed rejimine yönelik yaptırımları 1 Haziran 2020 yılına kadar uzatma kararı aldı. Yaptırım kapsamında olan ve hayatını kaybeden 5 kişi ile birlikte 2 kurum ise kara listeden çıkartıldı.

Avrupa Birliği Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada "Avrupa Birliği halka yönelik baskıların devam etmesi gerekçesi ile Esed rejimine ve destekçilerine kısıtlayıcı önlemler uygulamaya devam edecek" ifadeleri yer aldı. Ayrıca "Listede Avrupa Birliği topraklarına giremeyen şu anda 270 kişi ve 70 kurumun bulunduğu belirtildi.

Bu kişilerin Suriye'de halka şiddet uyguladıkları gerekçesi ile mal varlıklarının dondurulduğu ifade edildi.

AB yaptırımları arasında petrol ambargosu, yatırımların kısıtlanması, Esed rejimine bağlı bankanın Avrupa Birliği'ndeki mal varlığının dondurulması, telefon görüşmelerini kontrol etmek için kullanılabilecek teknik ekipman ve teknoloji ihracatının engellenmesi de bulunuyor.

Avrupa Birliği 1 Aralık 2011 yılından bu yana Esed rejimine yaptırım uyguluyor, önlemler her yıl yeniden masaya yatırılıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.