Avrupa Birliği Türkiye'ye yaptırımları askıya aldı

Avrupa Birliği Türkiye'ye yaptırımları askıya aldı

Avrupa Birliği (AB), Türkiye’ye ait Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) yetkililerine yaptırım uygulanması planlarını askıya aldı.

Avrupa Birliği, Doğu Akdeniz’deki sondaj faaliyetleri nedeniyle Türkiye’ye yaptırım uygulamış ve bazı TPAO yetkililerine yaptırım kararı almıştı. Reuters haber ajansının haberine göre, Avrupalı ve ABD’li dört diplomatla görüşerek, AB’nin yeni bir yol izleme kararı aldığını yazdı. Reuters, “AB, Türkiye’ye ait TPAO’nun daha çok yetkililerine yaptırım uygulanması planlarını askıya aldı. Bu Ankara’nın diplomatik hamlelerinin meyvelerini aldığını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

"Başka Türk vatandaşlarının listeye alınması durduruldu"

Ayrıca Ajansa konuşan diplomatlar, ABD Başkanı Joe Biden’ın Brüksel’e Türkiye’ye yaptırım uygulanmaması konusunda baskı yaptığını söylerken, bir AB diplomatı, “Başka Türk vatandaşlarının da kara listeye alınması durduruldu. Şu an ekonomik yaptırımlar görüşülmüyor” diye bildirdi.

TPAO'nun iki yöneticisine yaptırım kararı alınmıştı

Avrupa Birliği, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki doğalgaz arama ve sondaj çalışmalarını uluslararası hukuka aykırı olduğunu iddia ederek, bu çalışmalara dahil olan iki kişiye yaptırım uygulama kararı almıştı. 27 Şubat 2020’de yayımlanan Avrupa Konseyi kararlarında, Konsey’in 11 Kasım 2019’da aldığı “Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki izinsiz arama aktiviteleri karşısında önleyici adım atma” ve 12 Aralık 2019’da aldığı Kıbrıs’a destek olma kararları hatırlatıldı. Bu kararlar kapsamında TPAO yöneticileri Mehmet Ferruh Akalın ve Ali Coşkun Namoğlu’na yaptırım uygulanması kararı verildiği duyuruldu.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.