Avrupa Birliği, Ukrayna gündemiyle acil toplandı

Avrupa Birliği, Ukrayna gündemiyle acil toplandı

Avrupa Birliği dışişleri bakanları, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik artan işgal riski nedeniyle acil olarak Belçika'nın başkenti Brüksel'de toplandı.

Avrupa Birliği (AB) dışişleri bakanları, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik artan işgal riski nedeniyle acil olarak Belçika'nın başkenti Brüksel'de toplandı.

Edinilen bilgilere göre toplantıda Ukrayna'ya yönelik muhtemel Rusya saldırısı ve saldırıya verilebilecek tepki, toplantının ana gündem maddesi.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrel, toplantı öncesi yaptığı açıklamada ana gündemlerinin Ukrayna ve Rusya olacağını belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da toplantıya video konferans yoluyla katılacak.

Süreç

Uzun süredir Ukrayna'nın doğu sınırlarına yoğun askeri sevkiyat gerçekleştiren Rusya'nın diplomatik bir çözüm gerçekleşmediği taktirde bu ülkeyi işgal etmesinden endişe ediliyor.

Rusya, askeri tatbikat nedeniyle Belarus'a gönderdiği askeri güçleri de Ukrayna sınırına yakın bölgelere konuşlandırmış durumda.

Uzmanlar diplomatik bir mucize olmaması durumunda Rusya'nın Ukrayna'yı işgale başlamasının an meselesi olduğu görüşünde.

wp-005.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.