Avrupa Birliği'nden Tunus'taki 'tek adam' yönetimine 1 milyar euro yardım

Avrupa Birliği'nden Tunus'taki 'tek adam' yönetimine 1 milyar euro yardım

Avrupa Birliği (AB), göç kriziyle mücadelede Tunus'a bir milyar euronun üzerinde yardım sağlamayı düşünüyor.

Avrupa Birliği (AB), göç kriziyle mücadelede Tunus'a bir milyar euronun üzerinde maddi yardım sağlanabileceğini açıkladı.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Tunus'a yaptığı ziyarette, bu ülkeye göç kriziyle mücadelede milyar euronun üzerinde yardım yapmayı düşündüklerini duyurdu.

IMF programını kabul etmesinin ardından Tunus'a 900 milyon euroluk makro-finansal yardımın yanı sıra 150 milyon euroluk acil bütçe desteğinin sağlanabileceği belirtildi.

Öte yandan Ursula von der Leyen, AB'nin bu yıl Tunus'a sınır yönetimi, arama kurtarma, kaçakçılıkla mücadele operasyonları, "insan haklarına saygı temelinde" geri dönüşler için 100 milyon euro sağlayacağını söyledi.

AB üyelerinin haziran ayı sonlarında gerçekleşecek yeni zirvede Tunus'a sağlanması düşünlen yardımları değerlendirmesi beklenecek.

Tunus bir süredir ülkede muhaliflerine yönelik baskı siyasetiyle öne çıkan ve "tek adam rejimi" kurmakla suçlanan Kays Said tarafından yönetiliyor.

Said'e Batı tarafından verilen mali ve siyasi destekler ise tepki çekiyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.