Avrupa Parlamentosu: AB’nin Venezuela kararını İtalya bloke etti

Avrupa Parlamentosu: AB’nin Venezuela kararını İtalya bloke etti

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Tajani, Avrupa Birliği'nin Juan Guaido'yu geçici devlet başkanı olarak tanıma kararını İtalya'nın bloke ettiğini söyledi.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Antonio Tajani, Avrupa Birliği'nin Venezuelalı muhalif lider Juan Guaido'yu ülkenin geçici devlet başkanı olarak tanımasını İtalya'nın bloke ettiğini açıkladı.

Tajani, Roma'da düzenlediği basın toplantısında bugüne kadar 16 AB ülkesinin Guaido'yu geçici devlet başkanı olarak tanıdığını belirtti ve "İtalya ise maalesef Guaido'yu geçici devlet başkanı olarak tanımadı ve üstelik AB'nin ortak kararını bloke etti" dedi.

AP Başkanı Tajani, bu konuda yapılan son toplantıda AB'nin ortak kararına karşı çıkan tek ülkenin İtalya olduğunu söyledi.

Tajani, İtalyan hükümetinin bu tutumunda, koalisyon hükümetinin iki ortağı arasındaki görüş ayrılığının etkili olduğunu vurguladı.

İtalyan hükümetinin ortakları 5 Yıldız Hareketi ile Lig partileri, Venezuela konusunda farklı görüşleri savunuyor. Lig lideri Matteo Salvini, Nicolas Maduro karşıtı açıklamalar yaparken 5 Yıldız Hareketi "başka bir ülkeye demokrasi ihraç edilmesine" karşı çıkıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.